Marka Daňa dopísali na súpisku, na šancu čakajú Švarný a Haščák

09.05.2013 Celý región

Helsinki (TASR) - Slovenská reprezentačná výprava na hokejových MS dopísala vo štvrtok na súpisku dvadsiateho korčuliara. Tréner Vladimír Vůjtek v Helsinkách po rozkorčuľovaní potvrdil, že je ním Marko Daňo.
Vůjtek tak má k dispozícii okrem troch brankárov a sedmičky obrancov aj 13 hráčov z ofenzívnych radov a mladučký Daňo mohol ísť aj na zápasovú súpisku večer proti Lotyšom. Na každý duel má každý tím možnosť napísať dvoch brankárov a 20 korčuliarov. Pri tomto počte zostávali Slovákom ešte dve pozície, spolu s výpravou vo Fínsku na ich využitie čakajú zadák Ivan Švarný a útočník Marcel Haščák.
"Marka zaradíme do zostavy, ale ešte sa rozhodneme, či bude aj hrať. Uvidíme podľa vývoja zápasu. Počkáme ešte jeden-dva dni a ak sa situácia v NHL nevyvinie v náš prospech, dopíšeme aj zostávajúcich dvoch hráčov," oznámil tréner.
Jeho zverencov čakal vo štvrtok o 19.15 SELČ duel s posledným tímom helsinskej B-skupiny Lotyšskom. "Bude na nich platiť to, čo na všetky postsocialistické krajiny. Musíme hrať dôsledne v obrane a držať puk v útočnom pásme. Ich štýl nám celkom sedí, otázka je, ako budeme premieňať šance," uviedol Vůjtek.
Dvojdňová pauza od zápasov podľa neho hráčom prospela a už sú hladní po hokeji: "Myslím si, že áno. Vedia o čo hráme, chcú splniť náš cieľ a preto potrebujeme víťazstvo."
Slovenskí hokejisti nastúpia na stretnutie v bielych dresoch, ich súperi si oblečú červené. Duel budú viesť švédsky rozhodca Marcus Vinnerborg s Kanaďanom Derekom Zalaskim, na čiarach im budú asistovať Čech Petr Blümel a ďalší Švéd Johannes Käck.
zostava SR: Staňa - Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik - Radivojevič, Bližňák, Kopecký - Šatan, Stümpel, L. Hudáček - Miklík, Kukumberg, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový - Daňo
pravdepodobná zostava Lotyšska: Masalskis (Jučers, Gudlevskis) - Kulda, Redlihs, Sotnieks, Saviels, Andersons, M. Jass, Freibergs - Cipulis, Sprukts, Darzinš - Džerinš, Girgensons, Indrašis - Kenins, Berzinš, Meija - K. Jass, Štals, Širokovs - Pavlovs
 

Vyberte región